Thaise Massage

Saysawang Thaise Massage

Deze  klassieke massage  is een combinatie  van  yoga, stretchen  en  gerichte  drukpunttechnieken, olie komt er niet aan te pas.
De spieren  worden  gekneed  tot het  laatste restje spanning  verdwenen is.
De ledematen  worden  gestrekt   en  uitgerekt. De rug gebogen  tot een soepele  kromming.
De massage beoogt  het lichaam  en de  geest  te  harmoniseren  en de blokkades  in  de energielijnen  weg te werken.
Thaise massage is, zoals de meeste Aziatische methoden, een techniek om de mens het gehele lichaam te laten ervaren. Het is vergelijkbaar met acupressuur en Shiatsu, gecombineerd met strekoefeningen en Asanas uit de yoga. Het heeft de bijnaam “yoga voor luie mensen” gekregen.
Thaise massage maakt fysiek sterker en harmoniseert de energie, zodat een nieuwe levenservaring het resultaat kan zijn. Thaise massage werkt in op de belangrijkste meridianen, ook wel energiebanen of Nadis genoemd, die zich in het gehele menselijk lichaam bevinden. Het harmoniseert het lichaam, verlicht blokkades en vermindert tekorten langs de energiebanen.
In tegenstelling tot traditionele Chinese geneeskunst, waarbij acupunctuur gebruikt wordt voor het manipuleren van drukpunten, worden bij Thaise massage deze punten gestimuleerd met een genezende aanraking. De punten ontvangen daarom minder stress zodat levensenergie, of Prana, vrijelijk kan vloeien.
Behalve invloed op de energie, heeft Thaise massage ook effect op het lichaam. Beginnend bij de voeten en langzaam naar boven werkend naar het hoofd, wordt het lichaam bewogen, losgemaakt en gestrekt. Thaise massage combineert technieken die gewoonlijk apart in de westerse fysiotherapie gevonden worden, zoals Trigger Point-behandelingen, myofasciale technieken, manuële therapie enzovoort. De combinatie van energetische en fysieke aspecten maakt Thaise massage net zo uniek als z’ n effecten. Thaise massage is een geschenk voor het lichaam, de spraak (energie) en de geest (hart).
Thaise massage is een manier om ziekte te voorkomen. Het helpt blokkades te verhelpen voordat deze zich psychisch of fysiek manifesteren en het verbetert de lenigheid. Geblesseerde atleten, mensen met handicaps of mensen met stressklachten zijn een andere doelgroep. Eigenlijk kan iedereen profiteren van deze krachtige techniek.
Effecten
Traditionele Thaise Massage is een interactieve manipulatie van het lichaam, waarbij gebruik wordt gemaakt van passieve strekking en lichte druk op de energiebanen van het lichaam. Deze manipulaties helpen het lichaam bij:
  • flexibiliteit verhogen
  • verbeteren van de bottenstructuur
  • beter afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam
  • stimuleren van de interne organen
  • de energie-balans van het lichaam
Het algemene effect is er één van geheel ontspanning en een energiek gevoel. Het ontvangen van een Thaise massage is zo iets als het doen van yoga, zonder dat de benodigde inspanning hoeft te worden gedaan en waarbij tegelijkertijd accupressuur wordt uitgevoerd op het lichaam.
Thaise massage gaat uit van het meridiaansysteem zoals onder meer gebruikt wordt bij acupunctuur. In plaats van naalden gebruikt men lichte druk op de verschillende acupunten. Door massage en passieve yoga wordt een vrije stroom van energie op gang gebracht. Dit verwijdert blokkades van zowel fysieke als emotionele aard, reinigt de organen en versterkt het natuurlijke genezend vermogen van het lichaam.

Saysawang snelmenu: